TO B or not to B

Thats the question

“De 7B methode geeft vaste grond onder de voeten"

En bij al die vraagstukken verwachten bewoners, bedrijven, belanghebbenden en bestuurders dat alles van onderaf, participatief en organisch verloopt.

“Is er wel draagvlak?”, is een veelgehoorde kreet die jij hoort binnen een college of een raad.

Klik op onderstaande button en download het gratis e-book ‘To B or not to B’ en ontdek hoe de 7B methode jouw gemeente kan helpen bij complexe vraagstukken!

Morgen is anders dan gisteren!

Ambtenaren staan voor enorme uitdagingen. Jij bent het die uiteindelijk aan de lat staan om de grote dossiers aan te pakken. Hoe bouw je nieuwe woningen in een gemeente die haar grond ook hard nodig heeft voor verduurzaming door zonneparken en windmolens? Werken we wel of niet mee aan de opvang van asielzoekers? En zo ja, hoe doen we dat dan?

Naast mijn rol als Enthousiasmeur adviseer ik colleges of schrijf ik beleid voor gemeenten.

Als Enthousiasmeur begeleidde ik honderden bijeenkomsten over duurzaamheid, wind, zon, gebiedsontwikkeling, asiel en de uitdagingen in het sociaal domein. Ik heb gezien waar het mis kan gaan in de voorbereiding en uitvoer en ik heb uiterst succesvolle bijeenkomsten en vervolgprojecten meegemaakt.

Naast mijn rol als Enthousiasmeur adviseer ik colleges of schrijf ik beleid voor gemeenten als gemeente-coach.

Die combinatie van in de buitenwereld contact maken met de inwoners, het bedrijfsleven of belanghebbenden en de kennis van hoe een gemeente werkt en wat nodig is voor goed beleid, maakt dat ik een effectieve gemeentecoach ben. Daarbij zeg ik waar het op staat.

Want, een avond organiseren om mensen het gevoel te geven dat ze mee kunnen praten, moet je niet organiseren. Punt!

Hoe ga je om met de complexe vraagstukken van onze maatschappij en het dalende vertrouwen in de overheid?Ik zie gemeentelijke organisaties worstelen met die veranderende wereld en specifiek met participatievraagstukken. Neem bijvoorbeeld de participatieladder. Deze biedt inzicht in welke stadia van participatie je hebt, maar wanneer ga je op welke trede staan?En hoe ga je om met een raad die opeens iets anders wil? Download het gratis boek ‘To B or not to B’ en ontdek een nieuwe op principes gebaseerde manier om complexe, maatschappelijk problemen aan te pakken. En o ja, als extra bonus: In het boek vind je een gratis uitnodiging voor een online QenA. Daar kan je jouw vragen kwijt, suggesties delen en andere collega’s ontmoeten. Heb je eerder vragen? Vul dan onderstaand formulier in.

Want de toekomst is al begonnen!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Name
Beschrijf hier in het kort wat je zoekt en hoe ik je kan helpen.

Neem contact op
met ons