Ik coach gemeenten op het gebied van

Adaptatie, participatie en communicatie

“Ik wil inwoners het gevoel geven dat ze wat te zeggen hebben”

En bij al die vraagstukken verwachten bewoners, bedrijven, belanghebbenden en bestuurders dat alles van onderaf, participatief en organisch verloopt. 

Dat vraagt om een overheid, een gemeente, die adaptief is. Waarvoor geldt dat de toekomst al is begonnen. Die zich aan weet te passen naar steeds veranderende omstandigheden.

Een overheid die vanuit kracht en vertrouwen handelt.

Morgen is anders dan gisteren!

Gemeenten staan voor enorme uitdagingen. Zij zijn het die uiteindelijk aan de lat staan om de grote dossiers aan te pakken. Hoe bouw je nieuwe woningen in een gemeente die haar grond ook hard nodig heeft voor verduurzaming door zonneparken en windmolens? De wereld die we kenden is er niet meer. Netcongestie, een dreigend tekort aan schoon drinkwater en enorme claims op onze buitenruimte maakt dat we anders moeten kijken. Dat we anders moeten leren kijken…

Naast mijn rol als Enthousiasmeur adviseer ik colleges of coach ik gemeenten.

Als Enthousiasmeur begeleidde ik honderden bijeenkomsten over duurzaamheid, wind, zon, gebiedsontwikkeling, asiel en de uitdagingen in het sociaal domein. Ik heb gezien waar het mis kan gaan in de voorbereiding en uitvoer en ik heb uiterst succesvolle bijeenkomsten en vervolgprojecten meegemaakt.

Naast mijn rol als Enthousiasmeur adviseer ik colleges en coach ik ambtelijke organisaties.

De combinatie van in de buitenwereld contact maken met de inwoners, het bedrijfsleven of belanghebbenden en de kennis van hoe een gemeente werkt en wat nodig is voor goed beleid, maakt dat ik een effectieve GemeenteCoach ben. 

Vaak begint het met een bewonersavond, een congres van gemeenten of de aftrap van een gemeentelijke organisatieontwikkeling waarbij ik de vraag stel: ‘Maar waarom organiseren we eigenlijk deze dag of avond? Wat wil je bereiken? Hoe staat de raad erin? En het college?’ De antwoorden komen soms niet vanzelf. Zet mij in als GemeenteCoach voordat er wordt nagedacht over een middel (flyer, poster, bijeenkomst) en laten we samen verkennen welk probleem er is en welke oplossingen kunnen werken. Scheelt tijd en (publiek) geld.

Want de toekomst is al begonnen!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Name
Beschrijf hier in het kort wat je zoekt en hoe ik je kan helpen.

Neem contact op
met ons